Köylü kadınlara meme kanseri semineri

Köylü kadınlara meme kanseri semineri

Köylü kadınlara meme kanseri semineri

 

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadın çiftçilere meme kanserinde erken tanı semineri düzenledi. Hastane Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, meme kanseri belirtileri ve teşhis yöntemleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Manisa Halıtlı köyünde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle erken tanı semineri gerçekleştirdi. Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile gerçekleştirilen seminerde, Hastane Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya meme kanserinde erken tanının önemini anlattı. Ne kadar kısa sürede tanı konulursa tedavinin o kadar kolay olduğunu dile getiren Kahya, “Meme kanserinde erken tanı oldukça önemlidir. Hastalık ne kadar erken teşhis edilirse o kadar erken tedaviye başlayarak hastalıktan kemoterapisiz şekilde kurtulma sağlanır. Bu yüzden her yıl kanser taramanızı yaptırmayı ihmal etmeyin” dedi.

YAŞ İLERLEDİKÇE TEHLİKESİ AZALIYOR

Memem kanseri oluşumunda genetiğin de önemli yeri olduğunu söyleyen Kahya, “Aileniz sebebiyle genetik bir taşıyıcılığınız varsa ömrünüzün bir yerinde yüzde yüz bu hastalığa yakalanırsınız” ifadelerini kullandı. Hastalığın ölümcül olma ihtimalinin yaşa bağlı olduğunu da dile getiren Kahya, 50 yaş altı kadınlarda hastalığın daha az görüldüğünü ancak daha ölümcül olduğunu, 50 yaş üstü kadınlarda ise daha sık görülürken ölümcüllüğünün az olduğunu söyledi.