Fidanlar toprakla buluştu

Fidanlar toprakla buluştu

Fidanlar toprakla buluştu


21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nde Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar anısına Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’da da 6 Şubat Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu. Çeşitli kurum ve kuruluşların destek verdiği etkinliğe, Manisa Grandmedical Hastanesi yönetici ve çalışanları da katılarak fidan dikti.

Manisa Valiliği ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Yunusemre ilçesinde bulunan Bağyolu Mahallesi’nde 2 hektarlık alanda oluşturulan hatıra ormanında, 4 bin fidan Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anısına toprakla buluştu. Etkinlikte konuşan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Burada deprem şehitlerinin hatırası yaşatılacak. Onların acısının unutulmaması ve ormanı gördükçe hepimizin tedbir alması gerektiğini hatırlatması açısından çok önemlidir” dedi.
GRANDMEDİCAL'DEN ETKİNLİĞE DESTEK
Konuşmaların ardından Manisa Müftü Yardımcısı Ramazan Arba tarafından hayatını kaybedenler için dua edildi. Deprem Şehitleri Hatıra Ormanındaki fidanların toprakla buluşma etkinliğine çeşitli kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra bazı ilk ve orta dereceli okulların öğrencileri de katıldı. Grandmedical Hastanesi de Başhekim Op. Dr. Mümtaz Kahya, Hastane Müdürü Mehmet Başaran ve bazı çalışanlarla birlikte etkinliğe katılarak fidan dikti.
TOPLAM 4  BİN FİDAN DİKİLDİ
Fidan dikim törenine Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cengiz Ergün, Manisa CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, deprem bölgesinden Manisa’ya gelen depremzedeler, daire müdürleri, öğrenciler katıldı. Manisa Orman İşletme Müdürü Fatih Öztürk, 2 hektarlık alanda fıstık çamı, mavi selvi ve kara selvi türlerinden oluşan 4 bin fidanın dikildiğini söyledi.