Grandmedical çalışanlarına yaşam desteği eğitimi

Grandmedical çalışanlarına yaşam desteği eğitimi

Grandmedical çalışanlarına yaşam desteği eğitimi

 

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, kurum çalışanlarına yaşam desteği (CPR) eğitimi verdi. Uzm. Dr. Çiğdem Yüksel ve Dr. Mohammed Avarand tarafından verilen eğitimde, ani kalp durması ya da nefes alamama gibi vakalarda kişiyi hayata döndürmek amacıyla uygulanan ilk yardımın detayları anlatıldı.

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, kurum içi eğitim faaliyetleri kapsamında tüm çalışanlarına yaşam desteği (CPR) eğitimi verdi. Hastanenin Çocuk Hastalıkları uzmanlarından Dr. Çiğdem Yüksel acil, yataklı servis ve yeni doğan yoğun bakım personeline, Acil Servis hekimlerinden Dr. Mohammed Avarand ise diğer personele bilgilendirmede bulundu. Eğitim faaliyetinde, ani kalp durması ya da nefes alamama gibi vakalarda, kişiyi hayata döndürmek amacıyla uygulanan ilk yardım yöntemleri anlatıldı. Uygulamanın hayati öneme sahip olduğunu belirten Uzm. Dr. Yüksel, CPR uygulamasın kalbin ve solunumun aniden durması gibi acil vakalarda uygulanan yöntemlerin bütünü olduğunu belirtti.

İLK DÖRT DAKİKA ÇOK ÖNEMLİ

Bilimsel verilere göre, insanlarda kalp durması ya da nefes alamama gibi durumlarda en geç dört dakika içinde CPR uygulaması yapılırsa, hastaların yüzde 7’si sorunsuz şekilde hayata geri dönüyor. İlk dört dakika içinde genellikle herhangi bir beyin hasarı oluşmazken, bu sürede CPR uygulamasına başlandığı takdirde kalıcı bir hasar olmadan hastayı kurtarma şansı yükseliyor. Kalp durmasından kaynaklanan ölümlerin büyük orandaki sebebi CPR uygulaması yapılmamasından ve hastaneye zamanında yetişememekten kaynaklanıyor. Özellikle bilinçli şekilde yapılan CPR’la hastaların yaşama dönme şansı artıyor.