Grandmedical’den diyabet farkındalığı

Grandmedical’den diyabet farkındalığı

Grandmedical’den diyabet farkındalığı

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında diyabetin önemine ilişkin bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Hastane girişinde hazırlanan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ve tansiyon ölçümü yapılırken, diyabet konusunda bilgilendirmede bulunuldu ve konuyla ilgili broşürler dağıtıldı.

Manisa’nın en önemli sağlık kuruluşlarından biri olan Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinliği gerçekleştirdi. Manisa Celal Bayar Üniversite (MCBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ile ortaklaşa düzenlenen etkinlik çerçevesinde, fakülteye bağlı Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve hastane sağlık personeli birlikte diyabet farkındalığı oluşturdu. Hastane girişinde kurulan stantta isteyen hastalara ücretsiz şeker ve tansiyon ölçümü yapılırken, diyabetle ilgili bilgilendirmede bulunuldu ve konuyla ilgili broşür dağıtıldı.

BİRÇOK HASTALIĞI TETİKLİYOR

Grandmedical Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, diyabetin önemine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Diyabet hastalığı vücutta sadece kan şekeri dengelenememesi sorunu değildir. Diyabet, kalp damar sağlığından böbreklere kadar pek çok organı ve sistemi olumsuz etkiler” derken, hastane olarak diyabet ve diğer sağlık sorunlarına ilişkin tüm vatandaşları bilgilendirme sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.